Pijn in arm

Tenniselleboog

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat een tenniselleboog uw dagelijkse activiteiten kan verstoren en pijn kan veroorzaken in uw arm. Wij zijn hier om u te helpen. Als de meest vertrouwde fysiotherapiepraktijk in Amersfoort bieden wij gespecialiseerde behandelingen voor tennisellebogen. Lees verder om meer te weten te komen over tennisellebogen, de symptomen en hoe we effectieve behandelingen aanbieden.

Een tenniselleboog, ook wel bekend als laterale epicondylitis, is een aandoening die pijn en zwakte veroorzaakt in de buitenste elleboog en onderarm. Het wordt vaak geassocieerd met herhaalde bewegingen van de pols en arm, niet alleen bij tennissers maar ook bij andere sporters en mensen die herhaalde armbewegingen maken in hun dagelijkse leven. Deze aandoening kan uw dagelijkse activiteiten beperken en ongemak veroorzaken.

Symptomen en diagnose

De symptomen van een tenniselleboog kunnen omvatten:

  • Pijn in de buitenste elleboog: Vooral bij het buigen van de pols.
  • Zwakte in de hand en pols: Moeite met het vasthouden van objecten.
  • Pijn bij het draaien van de onderarm: Bijvoorbeeld bij het draaien van een deurknop.

Onze gecertificeerde fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een grondige evaluatie uitvoeren, inclusief fysieke tests en mogelijk aanvullende diagnostische tests, om een nauwkeurige diagnose te stellen en de ernst van uw tenniselleboog vast te stellen.

Behandeling

Bij FysioNieuwland bieden we gespecialiseerde behandelingen voor tennisellebogen in Amersfoort. Onze deskundige fysiotherapeuten passen op maat gemaakte behandelplannen toe, waaronder:

  • Manuele therapie: We gebruiken technieken om de pijn te verminderen, spieren en weefsels te ontspannen en de mobiliteit te herstellen.
  • Oefentherapie: We begeleiden u bij het uitvoeren van gerichte oefeningen om de onderarm- en polsspieren te versterken en de flexibiliteit te vergroten.
  • Medical Taping: Toepassing van speciale tapes om pijn te verminderen en de elleboog te ondersteunen.
  • Advies en educatie: We voorzien u van waardevolle tips over hoe u herhaling van de blessure kunt voorkomen.

Samen met onze deskundige fysiotherapeuten kunt u werken aan het herwinnen van kracht en comfort in uw elleboog, zodat u uw dagelijkse activiteiten zonder pijn kunt hervatten.

Als u een tenniselleboog ervaart in Amersfoort, aarzel dan niet om contact op te nemen met FysioNieuwland. Ons team staat klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw levenskwaliteit te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en laten we samen werken aan uw welzijn en herstel.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.