Fysiotherapie Amersfoort

Beter bewegen
Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken: het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt en het lichaam even niet meewerkt. Degene die alles afweet van ‘de mens in beweging’, is de fysiotherapeut. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Bewegingstherapie

Ook wel oefentherapie genoemd. De belangrijkste pijler van fysiotherapie. Voorbeelden van toepassing: bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, spierkracht vergroten, een betere houding aanleren, een beter evenwicht realiseren, betere ademhalingstechniek en leren ontspannen. Vaak in combinatie met Medisch Fitness.

Fysiotherapie Amersfoort

Massage

Beproefd middel tegen pijn en spierspanning. Het bevordert de bloedsomloop in weefsels en vermindert de spierspanning.


Kwaliteit gewaarborgd

Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij ingeschreven staan bij het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden strenge basiseisen, waaronder een diploma van de studie Fysiotherapie. Bovendien is de titel fysiotherapeut wettelijk beschermd; niet iedereen kan die zomaar gebruiken.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met uw op.