Pijn in schouder

Schouderpijn

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we hoeveel invloed schouderpijn kan hebben op uw leven. Het kan u belemmeren in het uitvoeren van de meest alledaagse taken, zoals het aantrekken van uw kleding, werken op de computer of simpelweg het vasthouden van een kop koffie. Onze gecertificeerde fysiotherapeuten bieden specialistische zorg voor schouderpijn met een persoonlijke benadering.

Schouderpijn is een complexe aandoening die vele vormen kan aannemen. Het kan variëren van een voortdurende, zeurende pijn tot plotselinge, scherpe ongemakken. Het kan worden veroorzaakt door diverse factoren, waaronder overbelasting door herhaalde bewegingen, verwondingen als gevolg van een val, slijtage door veroudering of medische aandoeningen zoals tendinitis, frozen shoulder of het impingementsyndroom.

Symptomen van schouderpijn

Schouderpijn openbaart zich meestal door een reeks van ongemakkelijke symptomen, waaronder:

  • Aanhoudende pijn: U kunt constante of regelmatig terugkerende pijn ervaren in uw schoudergebied.
  • Bewegingsbeperking: Het kan moeilijk zijn om uw arm te bewegen, vooral bij het heffen of draaien van uw schouder.
  • Tintelingen en gevoelloosheid: Soms gaat schouderpijn gepaard met tintelingen of gevoelloosheid in uw arm of hand.
  • Zwakte: U kunt verminderde kracht opmerken bij het gebruiken van uw arm.

Een nauwkeurige diagnose is essentieel om de juiste behandeling voor uw schouderpijn vast te stellen. Onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een grondige beoordeling uitvoeren. Dit omvat een diepgaande bespreking van uw symptomen en mogelijk aanvullende diagnostische tests, zoals echografie. Op basis van deze diagnose stellen we een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en de oorzaak van uw schouderpijn.

Effectieve behandelingen voor schouderpijn

Bij FysioNieuwland bieden we een scala aan behandelingen om u te helpen herstellen van schouderpijn en uw pijn te verlichten. Onze behandelingsopties omvatten:

  • Fysiotherapie: Onze deskundige fysiotherapeuten zullen een op maat gemaakt oefenprogramma ontwikkelen om uw schouder sterkte en mobiliteit te herstellen.
  • Manuele Therapie: Specifieke handmatige technieken kunnen bewegingsbeperkingen in de schouder verlichten.
  • Medisch Fitness: We richten ons op het versterken van de spieren rond de schouder en verbeteren van uw algehele conditie.
  • Medical Taping: Het gebruik van speciale tapes kan pijnverlichting en ondersteuning van de schouder bevorderen.

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat elke patiënt uniek is, daarom stellen we een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op uw behoeften. We streven ernaar om u de zorg van topkwaliteit te bieden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en weer actief en pijnvrij te kunnen leven. Samen werken we aan een gezonde toekomst voor uw schouders.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.