Pijn in schouder

SAPS (subacromiaal pijnsyndroom)

Schouder behandeling fysiotherapeut

We begrijpen dat schouderpijn een belemmering kan vormen in uw dagelijks leven. Als gecertificeerde fysiotherapeuten in Amersfoort zijn we er om u te ondersteunen in de behandeling van Subacromiaal Pijnsyndroom, oftewel SAPS. We bieden deskundige zorg om u te helpen herstellen en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

SAPS, of Subacromiaal Pijnsyndroom, is een veelvoorkomende aandoening die schouderpijn veroorzaakt. Deze pijn bevindt zich rond het gebied van het schouderblad en de bovenarm. De aandoening kan variëren van mild tot ernstig en kan uw dagelijkse activiteiten verstoren. Bij FysioNieuwland begrijpen we dat schouderpijn uw levenskwaliteit aantast, en we zijn er om u te helpen.

Symptomen van SAPS

SAPS wordt gekenmerkt door een reeks symptomen die uw dagelijkse leven kunnen beïnvloeden. Enkele van de veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Pijn in de schouder: Doorgaans ervaren patiënten aanhoudende pijn in de schouder, vooral bij beweging.
  • Beperkte bewegingsvrijheid: SAPS kan leiden tot moeite met het bewegen van de arm, vooral boven het hoofd.
  • Pijn bij liggen op de aangedane schouder: Slapen kan ongemakkelijk zijn door pijn in de schouder.
  • Krachtsverlies in de arm: U kunt merken dat u moeite heeft met het vasthouden of tillen van voorwerpen.

Bij FysioNieuwland diagnosticeren we SAPS grondig. We zullen een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitvoeren en, indien nodig, gebruik maken van echografie om de exacte oorzaak van uw schouderpijn vast te stellen. Een juiste diagnose is essentieel voor het bepalen van de meest geschikte behandeling.

Behandelingen voor SAPS

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat iedereen anders is en dat individuele behandelingen nodig zijn. We bieden een scala aan behandelingen die specifiek gericht zijn op het verlichten van SAPS-klachten. Onze behandelmethoden omvatten:

  • Fysiotherapie: Onze deskundige fysiotherapeuten zullen een op maat gemaakt behandelplan opstellen om uw schouderpijn te verlichten en de mobiliteit te herstellen.
  • Manuele Therapie: Met behulp van handmatige technieken kunnen we de bewegingsbeperkingen van uw schouder aanpakken.
  • Medisch Fitness: Gerichte oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de spieren rondom de schouder en het herstellen van uw functionaliteit.
  • Kinderfysiotherapie: We bieden speciale zorg voor kinderen die SAPS ervaren, met aandacht voor hun unieke behoeften.

Onze behandelingen zijn niet alleen effectief, maar ook patiëntgericht. We staan klaar om u te begeleiden naar een pijnvrij en gezond leven. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken, en laat ons u begeleiden. Samen werken we aan uw herstel en welzijn.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.