Manuele Therapie Amersfoort

Ontdek de sleutel tot soepele beweging en pijnverlichting met manuele therapie!

Wat is manuele therapie? 

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten in het lichaam. Onze manueel therapeuten passen specifieke technieken toe om functiestoornissen in de gewrichten te verhelpen. Met mobilisatietechnieken en manipulatietechnieken verbeteren we de beweeglijkheid van gewrichten en verminderen we pijn.

Behandeling met manuele therapie

Tijdens een behandeling met manuele therapie voeren we eerst een grondig onderzoek uit om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Vervolgens passen we specifieke technieken toe die zijn afgestemd op uw individuele situatie. Met mobilisatietechnieken en manipulatietechnieken streven we naar het verbeteren van de bewegingsvrijheid, het verminderen van pijn en het verbeteren van uw houding en algehele flexibiliteit.

In onze praktijk in Amersfoort staan ervaren manueel therapeuten voor je klaar. Raymond Buth en Erwin Wijnands hebben uitgebreide kennis en expertise op het gebied van manuele therapie. Ze zullen jouw specifieke klachten grondig onderzoeken en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om jou de best mogelijke zorg te geven. Maak vandaag nog een afspraak.

Wanneer naar een manuele therapeut?

Manuele therapie is geschikt voor mensen die klachten ervaren waarbij pijn en beperkte bewegingsmogelijkheden van een gewricht samengaan. Dit kunnen klachten zijn zoals rugpijn, nekklachten, gewrichtspijn of sportblessures. Ook bij specifieke aandoeningen zoals bekkeninstabiliteit, hoofdpijn en chronische pijn kan manuele therapie verlichting bieden. Onze manueel therapeuten zijn ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van deze klachten.

Klachten die behandeld kunnen worden zijn:

  • Rugklachten
  • Nekpijn
  • Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
  • Heupklachten
  • Lage-rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)
  • Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
  • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
  • Tenniselleboog

Of manuele therapie ook uw klacht(en) kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak. Kijk voor meer informatie ook eens op www.nvmt.nl.

Manuele Therapie Amersfoort

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.