Pijn in rug

Hernia

Schouder behandeling fysiotherapeut

We begrijpen dat rugklachten als gevolg van een hernia uw levenskwaliteit drastisch kunnen beïnvloeden. Ons toegewijde team van gecertificeerde fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen uw rugpijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. We zijn er trots op dat we als de beste hernia fysiotherapeuten in Amersfoort worden erkend. Lees verder om meer te weten te komen over hernia's, de symptomen en de effectieve behandelingen die we aanbieden.

Een hernia van de rug, ook wel een hernia nucleus pulposus of hernia van de tussenwervelschijf genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die zich voordoet wanneer de zachte kern van een tussenwervelschijf door de buitenste laag begint te drukken. Deze aandoening kan intense rugpijn veroorzaken, samen met andere symptomen zoals tintelingen, gevoelloosheid, of zwakte in de benen. Het is belangrijk op te merken dat een hernia niet altijd pijn veroorzaakt en dat sommige mensen er mogelijk geen symptomen van ondervinden.

Symptomen van een rughernia

De symptomen van een hernia in de rug kunnen variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de locatie en de ernst van de hernia. 

Veelvoorkomende symptomen zijn:

  • Rugpijn: Vaak wordt de pijn gevoeld in het gebied van de hernia, meestal in de onderrug.
  • Ischias: Dit kan optreden wanneer de hernia druk uitoefent op de zenuwwortels, resulterend in pijn die zich uitstrekt langs de bil en het been.
  • Gevoelloosheid en tintelingen: Dit kan zich manifesteren in de benen of voeten.
  • Zwakte: Sommige mensen kunnen spierzwakte ervaren in het getroffen gebied.

Een juiste diagnose is essentieel voor een effectieve behandeling. Onze hernia specialisten in Amersfoort zullen een uitgebreid onderzoek uitvoeren, mogelijk met behulp van beeldvormende technieken zoals MRI-scans, om de diagnose te bevestigen en een behandelplan op maat voor u op te stellen.

Effectieve hernia behandeling

Bij FysioNieuwland bieden we een breed scala aan behandelingen om u te helpen herstellen van een hernia en uw pijn te verlichten. Onze behandelingsopties omvatten:

  • Fysiotherapie: Onze ervaren fysiotherapeuten zullen met u samenwerken om oefeningen en therapieën te ontwerpen die zijn aangepast aan uw specifieke behoeften.
  • Manuele Therapie: Specifieke handmatige technieken kunnen worden toegepast om de mobiliteit van uw rug te verbeteren en de druk op de zenuwen te verminderen.
  • Medisch Fitness: Onze op maat gemaakte fitnessprogramma's richten zich op het versterken van de rugspieren en het verbeteren van de algehele conditie.
  • Medical Taping: Het gebruik van speciale tapes kan helpen bij het verminderen van pijn en het ondersteunen van de rug tijdens het herstelproces.

We zijn toegewijd aan uw welzijn en streven ernaar u te helpen uw mobiliteit te herwinnen en de pijn te verminderen. Als u op zoek bent naar specialistische hernia fysiotherapie in Amersfoort, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren en vriendelijke team staat voor u klaar om u te begeleiden op uw reis naar herstel. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en weer actief te kunnen leven, vrij van herniapijn.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.