Pijn in rug

Radiculair Syndroom

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we hoe beperkend en pijnlijk Radiculair Syndroom kan zijn, vooral als het uw rug treft. We zijn er om u te helpen. Als de toonaangevende fysiotherapiepraktijk in Amersfoort, zijn wij uw vertrouwde partner voor de behandeling van Radiculair Syndroom. Ons team van gecertificeerde fysiotherapeuten staat klaar om u te ondersteunen bij uw reis naar herstel. 

Radiculair Syndroom, ook wel bekend als rughernia of ischias, is een aandoening die de zenuwwortels in de rug aantast. Het kan leiden tot ernstige pijn die zich vanuit de rug uitstrekt naar een of beide benen. Deze pijn ontstaat meestal als gevolg van druk op de zenuwwortels door een uitstulping van een tussenwervelschijf of andere structuren in de wervelkolom. Deze aandoening kan uw dagelijkse leven verstoren en mobiliteitsproblemen veroorzaken.

Symptomen van radiculair syndroom

De symptomen van Radiculair Syndroom variëren, maar ze omvatten vaak:

  • Ernstige rugpijn: Vaak scherp, stekend of brandend van aard.
  • Pijn die uitstraalt: Deze pijn kan zich uitbreiden naar de bil, het been of zelfs de voet, wat leidt tot ischiaspijn.
  • Tintelingen en gevoelloosheid: U kunt gevoelloosheid of tintelingen ervaren in het getroffen gebied.
  • Spierzwakte: In sommige gevallen kan Radiculair Syndroom leiden tot spierzwakte in het been.

Een juiste diagnose is cruciaal voor effectieve behandeling. Onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort zullen grondig onderzoek doen, mogelijk met behulp van geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals MRI-scans, om de aandoening nauwkeurig te diagnosticeren.

Behandeling van radiculair syndroom

Bij Fysio Nieuwland bieden we effectieve Radiculair Syndroom fysiotherapie in Amersfoort om u te helpen uw pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. Onze gecertificeerde fysiotherapeuten passen verschillende behandelmethoden toe, waaronder:

  • Manuele Therapie: Dit kan helpen bij het herstellen van de normale beweging van de wervelkolom en het verlichten van druk op de zenuwwortels.
  • Fysiotherapie: We zullen u begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen om uw spieren te versterken en uw houding te verbeteren.
  • Medical Taping: Om de juiste ondersteuning te bieden aan de aangetaste gebieden.
  • Andere Specialiteiten: Afhankelijk van uw specifieke behoeften kunnen we behandelingen zoals Medisch Fitness, Kinderfysiotherapie of Echografie overwegen.

Als u worstelt met Radiculair Syndroom in Amersfoort, aarzel dan niet om contact op te nemen met FysioNieuwland. Ons deskundige team van fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en laten we samen werken aan uw welzijn en herstel.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.