Shockwave Therapie

Sneller herstellen met Shockwave Therapie

Wat is Shockwave Therapie?

Shockwave therapie is een geavanceerde medische behandeling die zich richt op het verlichten van pijn en het versnellen van herstel. Het maakt gebruik van krachtige geluidsgolven die gericht zijn op het getroffen gebied. Deze geluidsgolven stimuleren de bloedtoevoer en verbeteren de stofwisseling, wat resulteert in een versneld herstelproces. Onze gecertificeerde fysiotherapeuten in Amersfoort zijn experts in het toepassen van deze techniek.

Wanneer is Shockwave Therapie geschikt voor jou?

Shockwave therapie is geschikt voor een breed scala aan klachten. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin deze behandeling van waarde kan zijn:

  • Chronische peesontstekingen: Voor langdurige pijnlijke ontstekingen kan shockwave therapie verlichting bieden en het herstel versnellen.
  • Calcificaties in spieren of pezen: Deze behandeling kan calciumophopingen afbreken en de normale functie herstellen.
  • Spierblessures: Bij acute of terugkerende spierblessures kan shockwave therapie de pijn verminderen en het herstel versnellen.
  • Pijn in het bewegingsapparaat: Of het nu rugpijn, schouderpijn, kniepijn of andere gewrichtsproblemen betreft, shockwave therapie kan verlichting bieden.

Onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort kunnen je specifieke situatie beoordelen en een persoonlijk behandelplan opstellen.

Shockwave Therapie

Hoe ziet een Shockwave Behandeling eruit?

Een shockwave behandeling begint met een evaluatie. Je ligt comfortabel op een behandeltafel, waar de fysiotherapeut een speciale gel aanbrengt op het te behandelen gebied. De behandelkop van het shockwave-apparaat wordt op je huid geplaatst, waarna geluidsgolven gericht op het probleemgebied worden afgegeven. De behandeling duurt gewoonlijk 10-15 minuten. Er is weinig tot geen ongemak, en na de behandeling kun je je normale activiteiten hervatten. Je krijgt instructies voor eventuele nabehandeling of oefeningen om het herstel te ondersteunen.

Wat mag je verwachten van onze Fysiotherapiepraktijk in Amersfoort?

Bij FysioNieuwland in Amersfoort draait alles om jouw welzijn. Onze toegewijde professionals streven naar de beste resultaten en bieden persoonlijke aandacht aan elke patiënt. We geloven in persoonlijke zorg van hoge kwaliteit, omdat jouw gezondheid onze prioriteit is.

Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardige fysiotherapie shockwave behandeling in Amersfoort, neem dan vandaag nog contact met ons op. We staan klaar om jou te helpen pijnvrij en vol vitaliteit te leven.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.