Pijn in knie

PFPS (patello femoral pijnsyndroom)

Schouder behandeling fysiotherapeut

We begrijpen hoe vervelend en beperkend knieklachten zoals het Patellofemoraal Pijnsyndroom (PFPS) kunnen zijn. Onze gecertificeerde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen herstellen en uw mobiliteit terug te krijgen. Als u op zoek bent naar effectieve behandelingen voor PFPS in Amersfoort, bent u bij ons aan het juiste adres.

Het Patellofemoraal Pijnsyndroom (PFPS), ook wel bekend als "lopersknie," is een aandoening waarbij pijn zich concentreert rond de knieschijf, met name aan de voorzijde van de knie. Mensen met PFPS ervaren vaak pijn bij activiteiten zoals traplopen, hardlopen, hurken en zitten met gebogen knieën. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben ruime ervaring in het behandelen van PFPS en streven ernaar u te helpen herstellen en terug te keren naar een pijnvrij leven.

Symptomen van PFPS

Het Patello Femoral Pijnsyndroom (PFPS) manifesteert zich met diverse symptomen die dagelijkse activiteiten kunnen beïnvloeden. Herken de signalen van PFPS en ontdek hoe onze behandelingen gericht zijn op het verlichten van specifieke klachten.

  • Pijn rondom of achter de knieschijf: PFPS veroorzaakt ongemak, vooral tijdens beweging, wat zich kan uiten als een scherpe of doffe pijn rondom of achter de knieschijf.
  • Ongemak bij traplopen of knielen: Eenvoudige taken kunnen moeilijk worden, maar onze behandelingen richten zich op het verlichten van deze specifieke klachten.
  • Een knarsend gevoel tijdens kniebewegingen: Het ervaren van een knarsend geluid kan wijzen op PFPS, en onze benadering omvat technieken om dit te verminderen.
  • Mogelijke zwelling van de knie: PFPS kan leiden tot zwelling, maar onze therapieën zijn ontworpen om dit symptoom te verminderen en de mobiliteit te herstellen.

De diagnose van PFPS wordt gesteld na een grondig onderzoek door onze ervaren fysiotherapeuten, inclusief een evaluatie van uw medische geschiedenis en specifieke fysieke tests om de oorzaak van uw kniepijn vast te stellen. Soms kan aanvullend onderzoek zoals echografie nodig zijn voor bevestiging.

Effectieve Behandelingen voor PFPS

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat elke patiënt uniek is, en daarom bieden we op maat gemaakte behandelplannen om uw PFPS effectief aan te pakken. Onze gecertificeerde fysiotherapeuten hebben ruime ervaring in het behandelen van knieklachten, waaronder PFPS. Hier zijn enkele van de benaderingen die we kunnen gebruiken om uw PFPS te behandelen:

  • Fysiotherapie: Onze deskundige fysiotherapeuten passen op maat gemaakte oefeningen en mobilisatietechnieken toe om de knie te versterken en pijn te verminderen.
  • Manuele Therapie: Met specifieke hands-on technieken richten we ons op het verbeteren van de kniebewegingen en het verminderen van pijn.
  • Medical Taping: Ondersteunende tape wordt strategisch aangebracht om de knie te stabiliseren en de juiste bewegingen te bevorderen.
  • Revalidatie na operatie in Amersfoort: Aangepaste programma's versnellen het herstel na chirurgische ingrepen, gericht op het herstellen van functionaliteit.
  • Medisch Fitness: Gerichte fitnessoefeningen helpen bij het versterken van de knie en het bevorderen van algemene mobiliteit.

Onze holistische benadering van PFPS-behandeling richt zich niet alleen op het verlichten van symptomen maar ook op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en laat ons samen werken aan uw herstel en terugkeer naar een actieve, pijnvrije levensstijl.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.