Pijn in schouder

Peesaandoening

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we hoe peesaandoeningen in de schouder uw leven kunnen beïnvloeden. Onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort staan klaar om u te helpen herstellen van deze pijnlijke aandoening. Ontdek op deze pagina alles over peesaandoeningen in de schouder, inclusief de symptomen, diagnose en effectieve behandelingen die u bij ons kunt vinden.

Een peesaandoening in de schouder is een complexe aandoening die optreedt wanneer de pezen die de schouder stabiliseren en beweging mogelijk maken, ontstoken, beschadigd of overbelast raken. Dit kan resulteren in aanhoudende pijn, zwakte en beperkte beweging. Deze aandoening kan uw vermogen om dagelijkse taken uit te voeren aanzienlijk beperken, van het tillen van boodschappentassen tot het kammen van uw haar. Het is van essentieel belang om deze aandoening serieus te nemen en tijdig te behandelen om verdere complicaties te voorkomen.

Symptomen van een peesaandoening

Symptomen van een peesaandoening in de schouder kunnen zijn:

  • Aanhoudende pijn in de schouder, vooral bij beweging.
  • Zwakte in de schouder- en armspieren.
  • Beperkte bewegingsvrijheid van de schouder.
  • Tintelingen in de arm en hand.

Een nauwkeurige diagnose is cruciaal om de juiste behandeling te bepalen. Onze deskundige fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een grondige evaluatie uitvoeren, mogelijk aangevuld met echografie, om de ernst van de peesaandoening vast te stellen en een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Effectieve behandeling voor een peesaandoening

Bij FysioNieuwland bieden we een reeks effectieve behandelingen voor peesaandoeningen in de schouder. Onze behandelingsopties omvatten:

  • Fysiotherapie: Onze ervaren fysiotherapeuten zullen een aangepast oefenprogramma ontwikkelen om de schoudersterkte en mobiliteit te herstellen.
  • Manuele Therapie: Specifieke handmatige technieken kunnen worden toegepast om bewegingsbeperkingen te verlichten.
  • Medisch Fitness: We concentreren ons op het versterken van de schouder- en arm-spieren en het verbeteren van de algehele conditie.
  • Medical Taping: Speciale tapes kunnen pijnverlichting en ondersteuning van de schouder bevorderen.

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat elke patiënt uniek is. Daarom streven we ernaar om een behandelplan te creëren dat specifiek is afgestemd op uw behoeften en de ernst van uw peesaandoening. Als u op zoek bent naar de beste fysiotherapeut voor peesaandoeningen in Amersfoort, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen werken we aan een pijnvrije toekomst voor uw schouder.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.