Echografie

Inkijk in het weefsel, meetbaar en snel een diagnose.

Wat is Echografie?

Echografie is een veilig en niet-invasief diagnostisch onderzoek waarbij geluidsgolven worden gebruikt om gedetailleerde beelden te maken van verschillende lichaamsstructuren. Bij FysioNieuwland zetten we echografie in om informatie te verkrijgen over de vorm, structuur en ligging van organen, spieren, pezen, slijmbeurzen en zenuwen. Dit stelt onze fysiotherapeuten in staat om een dieper inzicht te krijgen in uw blessure of pijn probleem zodat wij u nog beter kunnen behandelen.

Wanneer is echografie geschikt?

Echografie is bij uitstek geschikt voor het onderzoeken van verschillende blessures en pijnpunten. Onze echografie-experts in Amersfoort kunnen u helpen bij het diagnosticeren en behandelen van diverse aandoeningen, waaronder spier- en peesletsels, gewrichtspijn, sportblessures, enkelbandletsels, slijmbeursontstekingen, het carpale tunnelsyndroom, achillespeesproblemen, hielspoor, rugpijn, hernia, zwelling en ontsteking, en peesscheuren.

Echografie

Hoe ziet een echografie behandeling eruit?

Bij een echografie behandeling wordt u comfortabel op een onderzoekstafel gepositioneerd. Onze ervaren fysiotherapeut brengt een speciale gel aan op het te onderzoeken gebied, wat helpt om de geluidsgolven goed te geleiden. Vervolgens beweegt de therapeut een klein handapparaat, de echografie-transducer, over het te onderzoeken gebied. De transducer zendt geluidsgolven uit en ontvangt de weerkaatste golven, waardoor er real-time beelden op een scherm verschijnen. Deze beelden stellen de fysiotherapeut in staat om nauwkeurig te beoordelen wat er binnenin uw lichaam gebeurt.

Maak een afspraak

Wilt u een nauwkeurige diagnose en effectieve behandeling voor uw blessure of pijnprobleem? Maak nu een afspraak voor een echografie sessie bij FysioNieuwland in Amersfoort en zet de eerste stap naar herstel. Neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.