Dry Needling Amersfoort

Ervaar je regelmatig spierkrampen of langdurige spierklachten? Ontdek hoe dry needling je kan helpen om van deze klachten af te komen.

Wat is dry needling?

Dry needling is een effectieve fysiotherapeutische behandelmethode die gericht is op het deactiveren van actieve triggerpoints in de spieren. Triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen, zijn lokale verhardingen in de spieren die zeurende en doffe spierpijnen kunnen veroorzaken. Bij dry needling maken we gebruik van dunne acupunctuurnaalden die rechtstreeks in deze triggerpoints worden geplaatst. Door de naalden op de juiste plek te positioneren, worden de triggerpoints effectief aangepakt, wat leidt tot verlichting van pijn en het bevorderen van spierontspanning. Deze behandelmethode is specifiek gericht op het verbeteren van de souplesse en bewegingsvrijheid.

Hoe ziet een behandeling dry needling eruit?

Bij een dry needling behandeling plaatst de fysiotherapeut dunne acupunctuurnaalden op specifieke triggerpoints in de spieren. Dit kan soms een licht prikkelend gevoel geven, maar over het algemeen wordt het goed verdragen. Na het plaatsen van de naalden kan de spier direct ontspannen en kan er een verbetering optreden in de mobiliteit en pijnverlichting.

Naast de dry needling behandeling kunnen er rekoefeningen worden aanbevolen als huiswerkoefeningen om de spieren verder te ontspannen en de flexibiliteit te vergroten. De fysiotherapeut kan ook aandacht besteden aan de houding en het bewegingspatroon van de patiënt, omdat deze factoren vaak een rol spelen bij het ontstaan van spierklachten.

Wanneer is dry needling geschikt?

Dry needling is geschikt voor verschillende situaties waarbij pijnklachten veroorzaakt worden door actieve triggerpoints in de spieren. Het is een bewezen effectieve methode en kan onder andere helpen bij:

  • Spierpijn, zowel acute als chronische pijn.
  • Hoofdpijn, waaronder spanningshoofdpijn en migraine.
  • Sportgerelateerde blessures, zoals verrekkingen, spierscheuren en tendinitis.
  • Migraine, door het verminderen van frequentie, intensiteit en duur van aanvallen.
  • Rugpijn, door gerichte behandeling van spieren in de rug.
  • Nek- en schouderklachten, veelvoorkomend bij langdurige stress en verkeerde houding.
  • Andere klachten met triggerpoints, zoals chronische pijn in de spieren.

Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting, verkeerde houding, stress of sportblessures. Triggerpoints, ook bekend als spierknopen, kunnen ontstaan en actief worden in deze situaties. Dry needling is een gerichte behandelmethode die deze actieve triggerpoints deactiveert, waardoor pijnklachten verminderen en spieren kunnen ontspannen.

Maak vandaag nog een afspraak voor een intake en ontdek hoe dry needling jou kan helpen bij het verminderen van pijnklachten en het herstellen van soepele bewegingen.

Dry Needling Amersfoort

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.