Pijn in knie

Runners knee

Schouder behandeling fysiotherapeut

We begrijpen hoe belangrijk het is om pijnvrij en met plezier te kunnen hardlopen. Als u last heeft van runners knee, bent u niet alleen. Het is een veelvoorkomende blessure onder hardlopers in Amersfoort en daarbuiten. Maar maakt u zich geen zorgen; onze gecertificeerde fysiotherapeuten zijn hier om u te helpen. We bieden gespecialiseerde behandelingen en oplossingen voor runners knee in Amersfoort, en we staan klaar om u weer op het juiste spoor te zetten.

Runners knee, ook wel bekend als patellofemoraal pijnsyndroom, is een aandoening die pijn rond de knieschijf veroorzaakt. Het kan zich voordoen bij hardlopers van alle niveaus, en het kan buitengewoon hinderlijk zijn. De pijn ontstaat meestal tijdens of na het hardlopen, vooral als u heuvelopwaarts loopt, trappen oploopt of langdurig zit. Maar maak u geen zorgen; bij FysioNieuwland begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee hardlopers in Amersfoort worden geconfronteerd.

Symptomen van runners knee

  • Pijn aan de buitenzijde van de knie: Deze pijn is vaak gelokaliseerd aan de zijkant van de knie en kan scherp of zeurend zijn. Het kan zelfs voelbaar zijn bij aanraking.
  • Verergerd tijdens activiteiten zoals hardlopen, springen of traplopen: De pijn treedt meestal op tijdens bewegingen die druk uitoefenen op de knieschijf, zoals bij het buigen van de knie tijdens het hardlopen of het beklimmen van trappen.
  • Pijn die zich kan uitstrekken tot aan de bovenkant van het onderbeen: De pijn kan zich verspreiden langs de buitenzijde van het onderbeen, waardoor het belangrijk is om deze symptomen serieus te nemen en professionele hulp te zoeken.

De diagnose wordt gesteld aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek, waarbij specifieke testen worden uitgevoerd om de klachten te provoceren. In sommige gevallen kan echografie worden gebruikt ter bevestiging van de diagnose.

Behandeling bij een runners knee

Bij FysioNieuwland bieden we gespecialiseerde en effectieve behandelingen voor runners knee in Amersfoort. Onze deskundige fysiotherapeuten stellen op maat gemaakte behandelplannen op die kunnen omvatten:

  • Manuele Therapie: Onze ervaren therapeuten passen specifieke technieken toe om de kniebeweging te optimaliseren, pijn te verminderen en de algehele mobiliteit te verbeteren.
  • Revalidatie na Operatie: Voor ernstige gevallen van runners knee kan een postoperatieve revalidatie nodig zijn. Ons toegewijde team begeleidt u door het herstelproces na een operatie, met aandacht voor een geleidelijke terugkeer naar normale activiteiten.
  • Fysiotherapie: Met aandacht voor specifieke oefeningen richten onze fysiotherapeuten zich op het versterken van de kniespieren en het bevorderen van een gezonde loopbeweging om de symptomen van runners knee te verlichten.
  • Medical Taping: Een gerichte toepassing van elastische tape kan helpen bij het verminderen van pijn en het ondersteunen van de knie tijdens herstel. Onze therapeuten zijn bedreven in deze techniek voor effectieve ondersteuning.

Deze behandelingen worden afgestemd op uw individuele behoeften, waardoor we streven naar een optimaal herstel en preventie van toekomstige klachten.

Als u last heeft van runners knee in Amersfoort, aarzel dan niet om contact op te nemen met FysioNieuwland. Ons team staat klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw hardloopervaring te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en laten we samen werken aan uw welzijn en herstel.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.