Pijn in schouder

Frozen shoulder

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we hoe vervelend een Frozen Shoulder kan zijn. Deze aandoening kan uw dagelijkse leven flink verstoren. Gelukkig staan onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort klaar om u te ondersteunen en te helpen herstellen. Als de topkeuze voor fysiotherapie in Amersfoort bieden wij gespecialiseerde behandelingen voor Frozen Shoulder. Lees verder om meer te weten te komen over wat een Frozen Shoulder is, hoe u de symptomen kunt herkennen, en hoe onze effectieve behandelingen kunnen helpen.

Een Frozen Shoulder, in medische termen bekend als adhesive capsulitis, is een aandoening die zich kenmerkt door stijfheid en littekenweefselvorming in het schoudergewricht. Dit kan leiden tot hevige pijn en aanzienlijke beperkingen in de beweging van uw schouder. Het begint vaak sluipend en kan uw alledaagse activiteiten bemoeilijken, van het aankleden tot het kammen van uw haar. Het is een aandoening die vooral mensen van middelbare leeftijd treft.

Symptomen van een frozen shoulder

De symptomen van een Frozen Shoulder kunnen variëren, maar omvatten vaak:

  • Scherpe pijn: Deze pijn is meestal gelokaliseerd in de schouder, maar kan ook uitstralen naar de arm.
  • Beperkte bewegingsvrijheid: Het wordt moeilijk om uw arm op te tillen, hem achter uw rug te bewegen of zelfs uw jas aan te trekken.
  • Nachtelijke pijn: De pijn kan 's nachts intenser worden, wat kan leiden tot slaapstoornissen.

Het stellen van een nauwkeurige diagnose is cruciaal voor effectieve behandeling. Onze fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een uitgebreide evaluatie uitvoeren, waaronder fysiek onderzoek en grondige bespreking van uw medische geschiedenis.

Behandelingen voor een frozen shoulder

Bij FysioNieuwland bieden we doeltreffende behandelingen voor Frozen Shoulder in Amersfoort, waaronder:

  • Fysiotherapie: Onze gecertificeerde fysiotherapeuten passen diverse technieken toe om de mobiliteit van uw schouder te herstellen en de pijn te verlichten.
  • Manuele Therapie: Door hands-on technieken wordt de beweging van de wervelkolom verbeterd, wat kan leiden tot verlichting van de pijn.
  • Medisch Fitness: Specifieke oefeningen worden ontworpen om de spieren rondom de schouder te versterken en de algehele stabiliteit te vergroten.
  • Medical Taping: Het gebruik van speciale tapes ter ondersteuning van de spieren en ter vermindering van de pijn.


Onze behandelingen worden op maat gemaakt om aan uw individuele behoeften te voldoen. Of het nu gaat om oedeemtherapie, revalidatie na een operatie, of andere gespecialiseerde zorg, wij staan voor u klaar om u te helpen herstellen.

Dus, als u in Amersfoort of omgeving woont en last heeft van een Frozen Shoulder, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen de pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen, zodat u weer kunt genieten van een leven zonder beperkingen.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.