Pijn in rug

(Chronische) Lage rugklachten

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat chronische lage rugklachten uw dagelijkse leven ernstig kunnen beïnvloeden. Onze toegewijde fysiotherapeuten in Amersfoort zijn hier om u te ondersteunen bij uw reis naar herstel. Als de beste keuze voor fysiotherapie in Amersfoort, bieden wij persoonlijke behandelingen voor chronische lage rugklachten. Lees verder om meer te weten te komen over deze aandoening, de symptomen en hoe we effectieve behandelingen aanbieden.

Chronische lage rugklachten zijn aanhoudende pijnklachten in het gebied onderaan de wervelkolom, de lage rug. Deze klachten worden als chronisch beschouwd als ze langer dan drie maanden aanhouden. Ze kunnen variëren van milde tot ernstige pijn en worden vaak veroorzaakt door factoren zoals overbelasting, verkeerde houding, letsel of degeneratieve aandoeningen. Chronische lage rugklachten kunnen uw mobiliteit beperken en uw levenskwaliteit verminderen.

Symptomen van chronische lage rugklachten

De symptomen van chronische lage rugklachten kunnen variëren, maar omvatten vaak:

  • Aanhoudende rugpijn: De pijn kan variëren van dof tot scherp en kan uitstralen naar de billen of benen.
  • Stijfheid: U kunt moeite hebben met buigen, draaien of normale bewegingen.
  • Beperkte flexibiliteit: De bewegingsvrijheid van uw rug kan verminderd zijn.
  • Tintelingen of gevoelloosheid: In sommige gevallen kunnen deze symptomen zich verspreiden naar de benen.

Een nauwkeurige diagnose is essentieel voor effectieve behandeling. Onze ervaren fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een grondige beoordeling uitvoeren, waaronder fysieke onderzoeken en mogelijk beeldvormende tests zoals MRI-scans om de oorzaak van uw chronische lage rugklachten te identificeren.

Effectieve behandelingen voor chronische lage rugklachten

Bij FysioNieuwland bieden we gespecialiseerde en effectieve behandelingen voor chronische lage rugklachten in Amersfoort. Onze deskundige fysiotherapeuten stellen op maat gemaakte behandelplannen op die kunnen omvatten:

  • Fysiotherapie: Onze gecertificeerde fysiotherapeuten zullen u begeleiden bij specifieke oefeningen en technieken om uw rugpijn te verminderen en de mobiliteit te herstellen.
  • Manuele Therapie: Onze experts passen hands-on technieken toe om de beweging van de wervelkolom te verbeteren en de pijn te verlichten.
  • Medical Taping: Dit kan helpen om de spieren te ondersteunen en pijn te verminderen.
  • Advies en educatie: We voorzien u van informatie over hoe u uw rugpijn kunt beheersen en voorkomen.

Onze behandelingen worden op maat gemaakt op basis van uw individuele behoeften. Of het nu gaat om oedeemtherapie, revalidatie na operatie, of andere gespecialiseerde zorg, wij zijn hier om u te helpen herstellen.

Als u worstelt met chronische lage rugklachten, aarzel dan niet om contact op te nemen met FysioNieuwland. Ons team van fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en laten we samen werken aan uw welzijn en herstel.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.