Medical Taping

Elastische tape ondersteunt het spierstelsel

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is overgewaaid uit Japan en Korea. Daar werden in de jaren zeventig tape methodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. Het is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken.

Wanneer is Medical Taping geschikt?

Medical Taping is geschikt voor pijnvermindering, eerste hulp bij sportongevallen, oedeem taping en bij het verbeteren van spierblessures. Het kan slappe spieren op spanning brengen en overspannen spieren de nodig rust geven. Daarnaast kan het gebruikt worden in combinatie met Dry Needling, manuele therapie of bij het eerder starten van oefentherapie.

Medical Taping

Hoe werkt Medical Taping?

Door het continu stimuleren van het natuurlijk genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke 24-uurs behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel. Medical Taping is een behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken

Meerdere fysiotherapeuten binnen onze praktijk in Amersfoort hebben de cursus met goed gevolg afgelegd.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.