Kinderfysiotherapie

Specialistische behandeling speciaal voor kinderen.

Hoe kan Kinderfysiotherapie helpen?

Bij FysioNieuwland bieden we gespecialiseerde behandelingen voor verschillende uitdagingen waar kinderen mee kunnen kampen. Onze kinderfysiotherapeut, Annemiek van der Zijden-Snijder, richt zich op het aanpakken van diverse pijnpunten en blessures:

  • Houdingsklachten: Wij kunnen uw kind helpen bij het verbeteren van de houding en het voorkomen van toekomstige problemen.
  • Groeiproblematiek: Bij groeigerelateerde klachten bieden we ondersteuning om de motorische ontwikkeling in goede banen te leiden.
  • Kinderaandoeningen van het bewegingsapparaat: Onze behandelingen richten zich op het verminderen van ongemak en het bevorderen van de beweeglijkheid.

Hoe verloopt een behandeling?

Bij FysioNieuwland in Amersfoort staat het welzijn van uw kind voorop. Onze kinderfysiotherapie is speels en gericht op het aanleren of herleren van vaardigheden. Voor zuigelingen en peuters betekent dit het stimuleren van mijlpalen zoals kruipen, lopen en springen. Bij schoolgaande kinderen pakken we complexere taken aan, zoals hinkelen, fietsen en schrijven.

Daarnaast bieden we maatwerk beweegprogramma's voor kinderen met overgewicht, inspanningsproblemen of sportblessures. Onze goed uitgeruste oefenzaal met fitnessapparatuur maakt dit mogelijk. Bovendien bieden we fitnessbegeleiding voor kinderen met een (lichte) verstandelijke of lichamelijke beperking. Indien er een indicatie voor fysiotherapie is, wordt dit vergoed door uw verzekering.

Kinderfysiotherapie

Wat is Kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het stimuleren en observeren van de motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Bij FysioNieuwland in Amersfoort begrijpen we hoe cruciaal het is om problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen vroegtijdig aan te pakken.

Maak vandaag nog een afspraak voor uw kind!

Als u op zoek bent naar professionele kinderfysiotherapie in Amersfoort, kunt u vertrouwen op Annemiek van der Zijden-Snijder en ons toegewijde team bij FysioNieuwland. Onze passie ligt in het helpen van kinderen om hun volledige beweging potentieel te bereiken en een gezond en actief leven te leiden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor uw kind. Samen streven we naar een optimale bewegingsontwikkeling en welzijn voor uw kind!

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.