Kinderfysiotherapie

Specialistische behandeling speciaal voor kinderen.
Kinderfysiotherapie

Wat is Kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeut stimuleert en observeert de motorische ontwikkeling van het kind. Het richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar).

Kinderfysiotherapie kan helpen bij:

  • Houdingsklachten
  • Groeiproblematiek
  • kinderaandoeningen van het bewegingsapparaat

Hoe ziet een behandeling bij de Kinderfysiotherapeut eruit?

Spelenderwijs helpen wij uw kind taken en vaardigheden aan te leren of te herleren. Bij zuigelingen en peuters kunt u denken aan het stimuleren van het behalen van de motorische mijlpalen zoals kruipen, lopen en springen. Bij het schoolgaande kind gaat het vaak om wat complexere taken zoals hinkelen, fietsen en schrijven. Ook helpen wij bij het stimuleren van het herstel van motoriek na een (sport-) blessure.

Omdat onze praktijk over een oefenzaal met fitnessapparatuur beschikt, bieden wij ook beweegprogramma’s op maat aan voor kinderen met overgewicht, met inspanning problematiek of met een sportblessure. Ook bieden wij de mogelijkheid tot fitnessen met begeleiding voor kinderen met een (lichte) verstandelijke of lichamelijk beperking; als er sprake is van een indicatie voor fysiotherapie wordt dit vergoed door uw verzekering.

Annemiek van der Zijden-Snijder is de kinderfysiotherapeut binnen onze praktijk in Amersfoort.

Kinderfysiotherapie

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met uw op.