Pijn in rug

(acute) Lage rugklachten

Schouder behandeling fysiotherapeut

Bij FysioNieuwland begrijpen we dat plotselinge lage rugpijn uw leven behoorlijk kan ontregelen. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn er om u te ondersteunen bij uw herstel en om u weer op weg naar welzijn te helpen. Als de beste keuze voor fysiotherapie in Amersfoort, bieden wij onder andere gespecialiseerde behandelingen voor acute lage rugklachten.

Acute lage rugklachten, ook wel bekend als lumbale rugpijn, zijn plotselinge en intense pijnklachten in het gebied onderaan de wervelkolom, de lage rug. Deze aandoening kan variëren van mild tot ernstig en wordt vaak veroorzaakt door overbelasting, verkeerde houding, tillen van zware objecten of zelfs stress. Acute lage rugklachten kunnen uw mobiliteit beperken en dagelijkse activiteiten bemoeilijken.

Symptomen van acute lage rugklachten

De symptomen van acute lage rugklachten variëren van persoon tot persoon, maar kunnen omvatten:

  • Scherpe pijn: Vaak in de onderrug, soms uitstralend naar de billen of benen.
  • Spierstijfheid: U kunt moeite hebben met bewegen vanwege spierspanning.
  • Beperkte flexibiliteit: Het kan moeilijk zijn om te buigen, draaien of normale bewegingen uit te voeren.

Onze gecertificeerde fysiotherapeuten in Amersfoort zullen een evaluatie uitvoeren om de oorzaak van uw lage rugklachten vast te stellen. Dit kan onder meer fysiek onderzoek en gesprekken over uw medische geschiedenis omvatten.

Effectieve behandelingen voor lage rugklachten

Bij FysioNieuwland bieden we gespecialiseerde en effectieve behandelingen voor acute lage rugklachten in Amersfoort. Onze deskundige fysiotherapeuten stellen op maat gemaakte behandelplannen op die kunnen omvatten:

  • Manuele therapie: Onze ervaren therapeuten passen technieken toe om de beweging van de wervelkolom te verbeteren en spierspanning te verminderen.
  • Oefentherapie: We begeleiden u bij het uitvoeren van specifieke oefeningen om de rugspieren te versterken en de stabiliteit te vergroten.
  • Advies en educatie: We voorzien u van waardevolle informatie over houding, tiltechnieken en manieren om toekomstige rugklachten te voorkomen.

Als u last heeft van acute lage rugklachten in Amersfoort, aarzel dan niet om contact op te nemen met FysioNieuwland. Ons team van fysiotherapeuten staat klaar om u te helpen uw pijn te verlichten en uw mobiliteit te herstellen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en laten we samen werken aan uw welzijn en herstel.

Maak een afspraak

Laat uw bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.